Hai la UNITBV!

Pentru a ține pasul cu cerințele pieței muncii, Facultatea de Inginerie mecanică a încheiat numeroase parteneriate cu firme mari din domeniul automotive, precum: Schaeffler România, Preh România, Autoliv, Automobile Dacia, Rolem, Draxlemaier, Continental etc. Facultatea are o veche tradiție, pornită în anul 1949, a programului de studii de Autovehicule Rutiere. Alături de acest program s-au dezvoltat alte două programe de licență în domeniul ingineriei traficului și transporturilor și în doemniul ingineriei mecanice. În plus, au fost create două programe de studii de masterat derulate în colaborare cu compania Schaeffler România. Disciplinele de studiu și programul de practică au fost stabilite împreună cu specialiști ai aceleiași companii.

Studenții au posibilitatea să studieze un semestru sau chiar un an întreg, în cadrul mobilităților Erasmus, la una dintre cele 47 de universități partenere din Europa, din țări precum: Franța, Spania, Germania, Portugalia, Italia, Grecia etc.

dece1

SUSȚINEM PERFORMANȚA

Universitatea Transilvania din Brașov le oferă studenților 10 tipuri de burse. Studenții cu rezultate academice remarcabile și tinerii implicați în viața comunității primesc burse din partea Universității – „Bursa de excelență a Universității Transilvania din Brașov”, în valoare de 3.000 de lei și „Bursa internship student-campus”.

Sunt premiați și stimulați șefii de promoție ai liceelor care devin studenții noștri, sunt premiați șefii de promoție ai programelor noastre de licență, sunt susținuți și încurajați studenții cu dificultăți materiale și cu performanțe deosebite.

În centrul nostru universitar există două mari complexuri studențești – 13 cămine, însumând 4.200 de locuri de cazare (185 - 315 lei/lună). Fiecare complex dispune de o cantină-restaurant. Bazele sportive (teren de fotbal cu nocturnă, 4 săli de sport) sunt deschise în permanență studenților.

de ce2