SCIFEST 2019 + Primul asistent virtual muzeal din România bazat pe inteligenţă artificială

Echipa DATR a fost prezentă la Sciefest – Festivalul de Științe și Industrii Creative, desfășurat în mall-ul CORESI între 21 noiembrie – 24 noiembrie 2019, în colaborare cu Biblioteca Județeană din Brașov.

scifest2

Evenimentul este destinat tinerilor și antreprenorilor, iar scopul este acela de a aduce știința mai aproape de ei, de a afla mai multe despre știință, tehnologie și mediu într-un mod distractiv. Festivalul se adresează tuturor vârstelor (elevi, studenți, liceeni, profesori, tineri antreprenori, adulți, vârstnici).

Centrul de Informatică Industrială, Virtuală și Robotică din cadrul Institutului de cercetare și dezvoltare al Universității „Transilvania” Braşov propune o viziune deschisă asupra  informaticii industriale și a roboticii, concentrându-se pe robotica (fixă și mobilă) implementată în mediile industriale, cu ajutorul tehnologiilor virtuale.

scifest5

Echipa care a asigurat participarea la acest eveniment este formată din Conf. dr. ing. Gîrbacia Florin, asistent cercetare Daniel Voinea, cercetător dr. ing. Eugen Butilă şi cercetător dr. ing.  Răzvan Boboc.